dimarts, 20 de març del 2012

Encara hi ha lliga!

Doncs sí, el gol de Cazorla sembla que ha animat l'ambient. La pregunta que tots els mitjans es fan aquesta setmana és: hi ha lliga? Doncs sí, encara queda lliga.

Per què crec que hi ha lliga? Doncs perquè el Barça, tot i el que digui el seu entrenador, s'ho segueix creient. I perquè el Madrid en té tantes ganes o més que el Barça. Els de Mourinho tenen una gana que no se l'acaben. És un senyor equip guanyador i té un entrenador que, tot i ser polèmic, allà on va guanya. 

La diferència entre els dos és evident, un va al capdavant i l'altre no. I canvia molt la cosa. Quan ets el primer tens el control de la Lliga. Saps que depens de tu per guanyar. Això dóna una confiança extra, dóna aquesta seguretat necessària per jugar a futbol. 
És en part qüestió de dinàmiques. I, en tot això, el Barça ha recuperat aquesta seguretat i aquest control, amb el permís del Madrid, de la lliga. El gol de Cazorla l'hagués pogut fer Tamudo o Ruben Castro en els dos partits anteriors contra Rayo Vallecano o Betis. El Madrid comença a notar el desgast físic, que és el més normal. Porten una temporada a un nivell espectacular, massa espectacular.

El Barça ha recuperat el nivell d'excel·lència a què ens tenia acostumats. Ha sortit de la mini-crisi amb la que ens trobem cada mes de gener i que, aquesta temporada, ha sigut particularment difícil per les lesions.

Els números de José Morinho amb els seus anteriors equips donen encara més argument per a afirmar que hi ha lliga. L'última vegada que Mourinho va fer una millor segona volta va ser la temporada 2004-2005 amb el Chelsea. Tots els altres anys amb Chelsea, Inter i Madrid a la segona volta ha baixat gairebé 5 punts de mitjana. Això no vol dir que el Madrid perdi solament 5 punts en la segona volta, sinó que, si Mourinho manté la seva mitjana, i tenint en compte que a la primera volta el Madrid va aconseguir 49 punts, en aquesta segona volta n'aconseguiria 45. En total, 94 punts: una animalada. 
El F.C. Barcelona té, ara mateix 63 punts a falta d'onze partits perquè acabi la competició. Suposant que els guanya tots, sumaria 96 punts. Així doncs, la clau d'aquesta lliga no és si el Madrid es deixarà 8 punts per el camí, sinó que el Barça sigui capaç de sumar aquests 33 punts.

La lliga no està decidida ni molt menys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada