dimarts, 25 de gener del 2011

El 9 que necessita Mourinho

És un tema de moda aquestes setmanes al Real Madrid si l'equip, per la baixa de Gonzalo Higuaín pel que resta de temporada, necessita o no un 9.  Mentre que sembla que la directiva opina que de moment no, el tècnic insisteix per activa i per passiva que és completament necessari. Coneixent José Mourinho, pot ser que sigui tan sols un estratagema més. Normalment els seus equips tenen baixades en les segones voltes, i amb un Barça en plena forma, pot ser que el portuguès ja estigui justificant-se i, de moment, fent que l'atenció no recaigui sobre l'equip, cosa que és característica en ell i que realitza a la perfecció.

Però si s'analitzen els seus anteriors equips sortim ràpidament de dubtes: Mourinho necessita un 9, i per tant el Real Madrid també. L'estil de 'Mou' es repeteix a cada equip que juga, i la figura del davanter centre és importantíssima en els seus esquemes i ha de tenir unes característiques concretes.  És propi en els seus equips una defensa rocosa, amb laterals més o menys ofensius; un mig del camp potent i amb arribada, i, a les bandes i a la mitja punta, jugadors ràpids que puguin armar contraatacs letals:
- En el cas del Chelsea, migcampistes com Essien, Makelelé i Lampard o Ballack complien aquestes característiques acompanyats per Duff, Joe Cole, Robben o Malouda.
- En l'Inter de Milá jugadors com Muntari, Cambiasso o Motta completaven la mitja, i el suport de Pandev, Sneijder o en molts casos Eto'o, la mitja punta.
- L'actual Real Madrid, amb Xabi i Khedira al mig del camp i Cristiano i Dí Maria a les bandes, és un equip que compleix més que a la perfecció els seus requisits.

Si fem un cop d'ull als davanters centres del tècnic portuguès, trobem un perfil d'atacant potent, capaç de generar espais, amb capacitat de rematada i de definició senzilla. Trobaríem en Diddier Drogba el 9 de referència ideal per als seus equips, encara que Ibrahimovic o Milito tenen també moltes d'aquestes característiques. Mourinho necessita pels seus equips un davanter de referència.
Un perfil, però, que no és difícil trobar en el mercat, sobretot si es fa una repassada al futbol Anglès.

El 'Pipita' Higuaín pot fer aquesta funció de referència de forma excel·lent tot i no ser tan corpulent en comparació a jugadors com Drogba o Ibra, però té una enorme capacitat i velocitat a l'hora de crear espais i una definició esquisita.
Però tot i això, sembla que Benzema no acaba de funcionar, i en una posició tan clau per al joc del seu equip, l'entrenador portuguès necessita un nou 9.


Si fem una ullada als possibles fitxatges que sonen per aquest mercat d'hivern, contrastem ràpidament que són jugadors que interessen precisament per les característiques esmentades:
Adebayor, que seria el més perfil Drogba, Llorente, Ruud van Nistelroy o Klose.

Sembla més que probable que sigui Emmanuel Adebayor qui acabi vestint de blanc, ja que és un davanter que podria jugar Champions i no està disputant tots els minuts que voldria al Manchester City.
Si no recordem malament, en el primer any de Josep Guardiola, el Barça ja intentà fer-se amb els serveis del davanter togolès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada