dimarts, 4 de gener del 2011

Xavi Hernández, als annals del FC Barcelona

549 són el nombre de partits que, amb el d'ahir contra el Llevant al Camp Nou, ha disputat el terrasenc amb el Barça. Una xifra que, per el moment, tan sols “Tarzan” Migueli havia assolit.
Xavi, però, no es quedarà en aquesta xifra, ja que té un contracte pràcticament vitalici fins el 2014 amb el Barça, i dóna la sensació que el cervell de l'equip té encara molt de futbol a les seves botes.


Xavi Hernández Creus arriba al Barcelona amb 11 anys al ingressar a La Masia. El 18 d'agost del 1998 debutà oficialment amb el primer equip de la mà de Louis Van Gaal. En aquell partit de la Supercopa d'Espanya, Xavi fou titular i marcà un gol. Aquella temporada alternà amb el primer i el segon equip, i fou en la temporada 1999-2000, coincidint amb una lesió de l'actual entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, quan es consolidà en l'onze titular de l'equip blaugrana.

Des de l'arribada de Frank Rijkard, Xavi comença a destacar més en el joc ofensiu, ja que el tècnic holandès adelanta la seva posició. Pot ser que aquesta sigui una de les claus de l'èxit del club en els últims anys. Amb Josep Guardiola dirigint l'equip, Xavi s'ha convertit en la seva veu dins el camp i és qui porta el ritme de l'equip, qui marca el temps i per qui passen gairebé totes les jugades d'atac.

També amb la Selecció Espanyola Xavi Hernández és un home-récord. Debutà amb l'absoluta l'any 2000, i des de llavors ha disputat 98 partits, sent el quart home que més n'ha disputat, per darrere d'Antoni Zubizarreta(126), Iker Casillas(116) i a sol 4 partits de Raúl González(102).
És, a més a més, l'autor del gol número 1000 en la història de la selecció. Gol aconseguit un contra Irlanda del Nord durant la classificació per la Eurocopa de 2008.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada